De Kledingbank Zwijndrechtse Waard

Zwijndrecht Werkt en Kledingbank Zwijndrechtse Waard werken samen om de inwoners van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht te helpen. Kledingbank Zwijndrechtse Waard is een stichting die herbruikbare kleding, schoenen, huishoudtextiel en gordijnen doorgeeft aan mensen die deze (tijdelijk) niet zelf kunnen betalen. De Kledingbank draait op inspanningen van vrijwilligers en heeft geen financieel oogmerk maar is afhankelijk van donaties. Zwijndrecht Werkt is een organisatie die mensen helpt bij het vinden van werk en het ontwikkelen van vaardigheden. Het biedt ook hulp bij het oplossen van problemen die werkzoekenden kunnen tegenkomen.

De samenwerking tussen Zwijndrecht Werkt en Kledingbank Zwijndrechtse Waard is gericht op het helpen van mensen die op zoek zijn naar werk en die kleding nodig hebben voor sollicitatiegesprekken of voor hun werk. Zwijndrecht Werkt verwijst werkzoekenden door naar de Kledingbank, waar ze gratis kleding kunnen krijgen. Dit helpt hen om zich goed te kleden voor sollicitatiegesprekken en om zich zelfverzekerder te voelen tijdens het zoeken naar werk.

Als vrijwilliger bij Kledingbank Zwijndrechtse Waard kun je bijvoorbeeld helpen bij het sorteren van kleding, schoenen, huishoudtextiel en gordijnen. Ook kun je helpen bij het inrichten van de winkel en het ontvangen van klanten.

De Kledingbank is gevestigd aan de Emmastraat 9 in Zwijndrecht en is geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 13.30 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur is de Second Hand shop geopend.